Αγαπητοί Συνάδελφοι,
Μετά το ξέσπασμα της πρωτόγνωρης αυτής Πανδημίας και των ασύμμετρων επιπτώσεων, που αυτή επιφέρει εξελικτικά στο χρόνο και ήδη βιώνουμε όλοι μας, τόσο επαγγελματικά, όσο και στην καθημερινή ζωή, η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία με αίσθημα ευθύνης ανέλαβε την έκδοση επικαιροποιημένων Οδηγιών (μέτρων προστασίας) για την άσκηση του επαγγέλματός μας.
Είναι πια πεποίθηση όλων μας ότι είναι ανάγκη να προσαρμοστούμε στις νέες αυτές καταστάσεις και να βελτιώσουμε σε ιδανικό επίπεδο τα μέτρα πρόληψης και προστασίας για εμάς τους ίδιους όσο και τους ασθενείς μας
Όπως αναφέρει και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας πάντοτε θα υπάρχει μία νόσος Χ, η οποία θα μας αναγκάζει να τροποποιούμε και επικαιροποιούμε τα επιστημονικά οδοντιατρικά δεδομένα.
Εκδίδουμε λοιπόν αυτές τις Οδηγίες στην προσπάθειά μας να είμαστε χρήσιμοι προς όλους, που ασκούμε το λειτούργημα του Οδοντιάτρου, σεβόμενοι την θεμελιώδη ιατρική αξιακή αρχή του Ιπποκράτη <<ωφελέειν ή μη βλάπτειν>>, που αφορά την σχέση θεραπευτή και ασθενή.
Οφείλω να εκφράσω, τόσο προσωπικά, όσο και για λογαριασμό του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας, θερμές ευχαριστίες στον ακούραστο συνάδελφο Καθηγητή κ. Τζούτζα για την αμέριστη συνδρομή του και την σύνταξη των ως άνω Οδηγιών, καθώς και προς τους κ.κ. Προέδρους των Οδοντιατρικών Σχολών κ.κ. Φ. Μαδιανό και Λ. Ζουλούμη για την συμμετοχή τους στην συνεχή προσπάθεια αντιμετώπισης των επαπειλούμενων κινδύνων επέλασης της πανδημίας του Κορωνοιού καθώς και σε όλους τους συναδέρφους , ακαδημαικούς και μη, που ανταποκρίθηκαν άμεσα στην πρόσκληση μας και θα τους αναφέρω με αλφαβητική σειρά κ.κ. Αραποστάθη, Γεωργοπούλου, Γκιζάνη, Ζερβού, Κάλφα, Κοσσιώνη, Μελακόπουλο, Νικητάκη, Νταμπαράκη,Πουλόπουλο, Στεφανίδη, Τόσιο και Τζούτζα.

  Αθανάσιος Α. Δεβλιώτης Πρόεδρος ΕΟΟ